Schrijfworkshops Kinderverhalen

Op vrijdag 3 juli organiseert Inclusive Works twee workshops. Deze workshops zijn bedoeld om schrijvers te helpen met hun schrijfproces. Er wordt ingegaan op de vragen “Welke woordkeuze spreekt kinderen aan?“, “Is je verhaal aantrekkelijk voor uitgevers?” en er worden ook tips gegeven over personages, stijl, ritme, etc. Beide workshops worden door de deelnemers gevolgd in twee rondes.

Workshop 1: speelse taal in kinderboeken
Liselotte Schippers, auteur van Kroepoek en saté, vertelt over haar ervaringen in het puzzelen en spelen met woorden, hun betekenis, hun klank en hoe deze het begin van een magisch kinderverhaal zouden kunnen zijn.

Workshop 2: een aantrekkelijk verhaal voor kinderen én uitgevers
Laura Coello Eertink, directeur van Inclusive Works, bespreekt met auteurs welke aspecten van belang zijn om hun verhaal aantrekkelijk te maken voor kinderen én uitgevers. Hoe doorslaggevend zijn de personages? Het verhaal? auteurstalent? Welke andere aspecten (van het verhaal) zijn belangrijk(er) voor uitgevers om een manuscript ertussenuit te kiezen?

Na het volgen van de workshops heeft u nieuwe ideeën, inspiratie en inzichten die u kunt gebruiken om een kinderverhaal te schrijven of uw bestaand kinderverhaal uniek te maken én aantrekkelijker voor uitgevers.

WANNEER: Vrijdag 3 juli van 13.30 uur tot 17 uur
START: 13.30u
EIND: 17.00u
LOCATIE: Utrecht: locatie volgt
NIVEAU: Beginners, beginners met ervaring
PROVINCIE: Buitenland
LEEFTIJD: +16
ORGANISATIE: Inclusive Works
PRIJS: € 20
GENRE: Kinder en jeugdliteratuur

MEER INFO:
Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 19 juni. De kosten zijn 20 euro per deelnemer. Stuur een e-mail naar info@inclusiveworks.eu met je naam en organisatie (of reden voor interesse).
Je betaling graag overmaken vóór 19 juni 2015 op IBAN: NL10RABO0122598660 t.n.v. Inclusive Works o.v.v. ‘Schrijfworkshops’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *