Met Vleugeltjes

Dit verhaal diende zich vanmorgen aan op een zilveren presenteer blaadje.
Maandagmorgen, eerste werkdag in 2016.
Op de fiets door de regen met tegenwind, gehuld in mijn charmante kanarie gele regencape. Ik ben aan de late kant en moet stevig doortrappen.
Na ongeveer 20 minuten fietsen zie ik in de verte een man op leeftijd in de regen, met een paraplu waar door de wind niet veel van over is. Hopeloos verzopen probeert hij de aandacht van de passerende fietsers te trekken. Maar die hebben er op deze eerste maandag van het jaar geen zin in.
Eigenlijk kan ik ook niet stoppen, want ja… werk…
Toch stop ik om even om te horen wat hij wil.
‘Winkelcentrum Kayershof, Hallstraat…’ zegt hij en kijkt me met vragende ogen aan.
Nu bevind ik me ongeveer tussen drie verschillende winkelcentra en ik weet nooit hoe ze heten en met straatnamen hoef je al helemaal niet met bij mij aan te komen.
Ik laat mijn hersens kraken, maar zonder resultaat. De man blijft me nog steeds vragend aankijken en probeert mij in gebrekkig Nederlands, met wat andere omschrijvingen, zinloos duidelijk te maken waar hij moet zijn.
Met een heldere ingeving bedenk ik me, dat ik dat op mijn telefoon vast kan vinden. Dus ik pak mijn tas uit de fietstas, trek mijn handschoenen uit en na even grabbelen in mijn Douwe Dabbert tas vind ik mijn telefoon.
De klok tikt door. Ach dan maar te laat, het is maar werk…
Na wat gepuzzel begrijp ik wat mijn telefoon bedoeld en lukt het me de man uit te leggen waar hij naar toe moet. De man helpt me mijn magische plunjezak weer terug te proppen in mijn fietstas, om vervolgens de regen van mijn handschoenen af te slaan met zijn blote natte handen.
‘Waar komt u vandaan?’ Ik dacht, ik maak nog even een praatje, alsof ik alle tijd van de wereld heb. ‘Azerbeidzjan’ zegt hij trots. ‘Ah’ zeg ik ‘Azeri!’ en ik groet hem in zijn eigen taal. Met beide handen schudt hij mijn hand met tranen in zijn ogen.
Blij dat ik gestopt ben, fiets ik met vleugeltjes verder naar mijn werk, waar ik precies op tijd aan kom.

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

1 thought on “Met Vleugeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *